B33 army shop - trgovina z vojaško opremo, security opremo & lovsko opremo: 11 survival veščin, katere so poznali vsi 100 let nazaj; Part 07 - Odiranje in čiščenje plena

B33 army shop - trgovina z vojaško opremo, security opremo & lovsko opremo:  11 survival veščin, katere so poznali vsi 100 let nazaj; Part 07 - Odiranje in čiščenje plena
Objavljeno v: Vojaška oprema
Več od tega avtorja

B33 army shop - trgovina z vojaško opremo, security opremo & lovsko opremo: 11 survival veščin, katere so poznali vsi 100 let nazaj; Part 07 - Odiranje in čiščenje plena

B33 army shop - 11 survival veščin katere so poznali vsi še pred 100 leti; odiranje in čiščenje plena ter bivaki ogrodje ter vojaška zložljiva postelja, vojaški šotor, vojaški maskirni šotor, vojaški kamuflažni šotor, vojaško šotorsko krilo, vojaško kamuflažno šotorsko krilo, vojaško maskirno šotorsko krilo B33 army shop - opremite se na www.opremljen.si MILTEC, MIL-TEC, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

B33 army shop – trgovina z vojaško opremo, security opremo in lovsko opremo, vam predstavi članek na temo   11 survival veščin, katere so poznali vsi še 100 let nazaj (Part 07): Survival veščina 6 => neopazno premikanje po terenu

Veščina 6: Odiranje in čiščenje plena

Lov sesalcev manjših ali večjih je eden izmed načinov, kako pridobiti v survival situaciji za preživetje pomembno maščobo ter tudi proteine.

Ko žival ulovite jo je potrebno ustrezno očistiti.

Odreti kožo, katero uporabite za nadaljni proces pridobivanja usnja ali krzna za oblačila.

Ter seveda odstraniti drobovje, črevesje.

Drobovino kot so jetra, pljuča, srce uporabimo za jed. Prav tako kri.

Očesa so večji del iz vode, zato so dobra za hidracijo, vsebujejo tudi vitamine in minerale.

Pomembno je da se vam pri čiščenju vsebina želodca ali debelega črevesa ne razlije po mesu.

V kolikor uplenite večjo žival, potem boste morali meso katerega ne boste porabili tako prekaditi, sicer se vam bo pokvarilo. Sploh v vročih poletnih dneh muhe izležejo zelo hitro jajčeca v meso, tako boste že naslednji dan videli na mesu črve.

Odiranje in čiščenje sesalca je slično ne glede na velikost, ker je konstitucija vseh sesalcev zelo podobna.

V B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si lahko kupite različne oblike nožev, različne velikosti sekir ter različne oblike žag:


Zelo uporaben je vsestranski zelo oster nož, črne ali coyote barve iz jekla tipa 440, ročajem iz G10 ter s priloženim tokom priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm. Ročaj noža se izjemno trdno prilega v dlan, kar omogoča natančne reze in lahkotno obdelavo materialov. To naredi nož za izjemno učinkovit pripomoček za bushcraft.

Nakup bushcraft noža lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - bushcraft nož - MIL-TEC, MILTEC opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)

Nakup bushcraft noža lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - bushcraft nož - MIL-TEC, MILTEC opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)


Njegov večji brat je zelo oster ranger nož za preživetje sive barve iz jekla tipa 440 ter gumiranim ročajem ter priloženim tokom priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm. Ročaj noža se izjemno trdno prilega v dlan, kar omogoča natančne reze in lahkotno obdelavno materialov. To naredi nož za izjemno učinkovit pripomoček za preživetje v naravi. Tok je pripravljen za namestitev paracord vrvice.

Nakup bushcraft noža lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - bushcraft nož - MIL-TEC, MILTEC opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)

Za pripravo kurjave boste potrebovali vojaško sekiro ali bushcraft sekiro. V B33 army shop, vojaški trgovini na www.opremljen.si, vam je na voljo vojaška profesionalna sekira z jeklenim klinastim rezilom ter visokokakovostnim najlonskim ročajem priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm je izdelana iz 100% nerjavečega jekla. Priročna oblika omogoča udobno delo. Priložen tudi zaščitni etui za rezilo. Sekira se nosi v ali na nahrbtniku. Sekira je na voljo v različnih dolžinah ročaja.

Nakup bushcraft sekire ali vojaške sekire lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - vojaška sekira, bushcraft sekira MILTEC, MIL-TEC opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)


Zelo priročna je tudi slednja, malce lažja vojaška sekira oziroma bushcraft sekira, katera se lahko nosi za opasačem, pasom in je tako primerna tudi za pohodnike. Zelo ostra vojaška sekira priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm je izdelana iz 100% nerjavečega jekla. Narejena je iz enega jeklenega kosa, katerega glava sekire je ukrivljena, vrat pa plemeniti žaga z enojnimi zobmi. Ergonomski ročaj zagotavlja udobno delo in preprečuje zdrse. Z zaščitno torbico z velkro zapiranjem, katero je možno namestiti na pasove različnih širin.

Nakup bushcraft sekire ali vojaške sekire lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - vojaška sekira, bushcraft sekira MILTEC, MIL-TEC opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)

Pogosto boste prišli v situacijo, ko bo za pripravo kurjave najprimernejša žaga. V B33 army shop na www.opremljen.si vam nudimo ročno žago z verigo trpežnih in ostrih zobnikov dolžine 73cm, priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm, je idealen pripomoček za kleščenje ter žaganje manjših do srednje debelih dreves, takrat ko ni možnosti uporabe motorne žage in takrat ko običajne ročne žagice ali sekire odpovedo.

Nakup verižne bushcraft žage ali verižne vojaške žage lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:

B33 army shop - verižna vojaška žaga, verižna buchcraft žaga MILTEC, MIL-TEC, opremite se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)

Za obdelavo manjših vej je primerna zložljiva vojaška žaga ali zložljiva bushcraft žaga. V B33 army shop, v vojaški trgovini na www.opremljen.si vam nudimo vojaško preklopno žago priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm ima zobe razporejene v dveh linijah na rezilni površini. Ročaj je ergonomsko oblikovan. Torbica se lahko namesti na hlačne pasove različnih širin (max 9 cm). Žaga je poleg vojaške namembnosti ter preživetja v naravi idealna za sadjarstvo in vinogradništvo, delo z lesom in urejanje okolic. Ročaj je ergonomsko oblikovan tako, da se teža potiska zaradi žaganja porazdeli preko celotne dlani ter s tem preprečuje točkovne bolečine. Ker ima žaga dvojni red zob, to zahteva da pri žaganju žagate z rahlim naklonom. Potisnite recimo z rahlim naklonom v desno in povlecite nazaj z rahlim naklonom v levo. S tem boste rezilom v lesu zagotovili zadosti prostora in tako omogočili lahkotno žaganje. V kolikor boste žagali izključno pravokotno na les, bo pri žaganju debelejšega lesa gravitacija debla slej ko prej začela pritiskati na list žage in vam tako otežila žaganje.

Nakup preklopne bushcraft žage ali preklopne vojaške žage lahko opravite v B33 army shop vojaški trgovini na www.opremljen.si ali s klikom na sliko:




B33 army shop - vojaška preklopna žaga, bushcraft preklopna žaga, MILTEC, MIL-TEC opremise se na www.opremljen.si (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)


B33 army shop - bivaki ogrodje ter vojaška zložljiva postelja, vojaški šotor, vojaški maskirni šotor, vojaški kamuflažni šotor, vojaško šotorsko krilo, vojaško kamuflažno šotorsko krilo, vojaško maskirno šotorsko krilo B33 army shop - opremite se na www.opremljen.si MILTEC, MIL-TEC, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina


V B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si lahko kupite vojaško zložljivo posteljo:

Zložljiva vojaška postelja, priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm dimenzije 190 x 65 x 64 cm ter nosilnosti do max 120 kg, je najudobnejši način za spanje na terenu, kampiranju, ob naravni katastrofi,… Nudi zanesljivo alternativo napihljivim blazinam in ležalnim podlogam. Zložljiva vojaška postelja se hitro sestavi (raztegne) ter zloži (v manj kot minuti). Zloženo pospravimo v priloženo transportno torbo, katera se zapira z močno zadrgo in ima trag za nošenje bodisi v roki, bodisi preko rame (zložena postelja v transportni torbi je dimenzij 100x33x12 cm). To vojaško zložljivo posteljo naredi enostavno tako za transport, kot za skladiščenje. V torbi sta priloženi še dve rezervni krpi iz izstega materiala, kot je ležišče v primeru da bi se vam dogodilo, da bi bilo potrebno ležišče zakrpati. Vojaška zložljiva postelja je zelo kompaktna, robustna, vzdržljiva ter ima nosilnost do max 120 kg, pa vendar lahka za nošnjo (celotna teža je 6,6 kg). Ležišče je iz trpežnega in močnega 100% poliestra (Oxford), dodatno zaščitenega s polyurethanskim slojem. Ležišče je gladke površine in obstojno proti umazaniji ter vodi.

B33 army shop - vojaška zložljiva postelja MILTEC, MIL-TEC, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina at www.opremljen.si

Pozimi imamo vedno s seboj tudi kapo, ki jo imamo na glavi tudi med spanjem, ker skozi glavo izgubljamo največ toplote.

V B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si lahko kupite kapo iz 100% volne:

B33 army shop - bivaki zimski vojaški šotor, vojaški maskirni šotor, vojaški kamuflažni šotor, vojaško šotorsko krilo, vojaško kamuflažno šotorsko krilo, vojaško maskirno šotorsko krilo B33 army shop - opremite se na www.opremljen.si, vojaška kapa 100% volna, volnena kapa, vojaška volnena kapa


Če imamo s seboj impregnirano platno, šotorsko krilo, kos polivinila ali astrofolijo …, bomo to uporabili za streho namesto zgoraj na- štetih materialov, ker bo taka streha boljša zaščita pred vremenskimi vplivi, izognili pa se bomo tudi velikim posegom in uničevanju narave!

V B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si lahko kupite vojaški šotor za dve osebi, kateri se nosi v nahrbniku, na stranici nahrbnika ali pod nahrbnikom .

 

B33 army shop - vojaški šotor za dve osebi MIL-TEC => opremi se na www.opremljen.si

 

V kolikor v vaši osnovni opremi nahrbnika ni vojaškega šotora, je priporočljivo imeti vojaško šotorsko krilo, katerega lahko spretno uporabimo za zaščito pred elementi. Vojaško šotorsko krilo lahko kupite v B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si   

B33 army shop - vojaško šotorsko krilo, maskirno šotorsko krilo MILTEC => opremi se na www.opremljen.si trgovina z vojaško opremo, trgovina s taktično opremo, trgovina z outdoor opremo, trgovina z opremo za bushcraft, trgovina z opremo za preživetje

 

Priporočljivo je, da imate če že nimate s sabo nahrbnika, na opasaču vsaj molle torbico v katerem imate vojaški dežni pončo. Vojaški profesionalni dežni pončo (poncho) iz ripstop tkanine iz hitrosušečega 100% nepremočljivega materiala (vodni stolpec 5.000 mm) woodland maskirni vzorec, priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm, je vsestransko uporaben. Vojaši pončo vam v dežnem vremenu zagotavlja da boste ostali suhi in vam bo udobno. Vojaški nepremočljivi pončo je še vedno vojakov najboljši prijatelj. Kroj vojaškega ponča je enostaven in se v vseh desetletjih ni spreminjal, ker enostavno deluje odlično. Prednosti vojaškega ponča so v njegovi vsestranski uporabi. Lahko ga nosite čez opremo, taktični jopič in čez manjši nahrbtnik. Lahko ga uporabite namesto šotorskega krila, da si izdelate priročno zavetje pred vremenskimi vplivi ali ga uporabiti za izdelavo maskirane opazovalnice. Z vezenjem dveh vojaških pončev, si lahko izdelate priročen šotor. Vojaški pončo je priročen in zložen ne zavzame veliko prostora. Shranjenega imate lahko v srednje veliki taktični molle torbici na opasaču ali taktičnem jopiču. Vojaški dežni pončno lahko kupite v B33 army shop spletni trgovini na  www.opremljen.si  

B33 army shop - vojaški dežni pončo, vojaški poncho MILTEC => B33 army shop trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

 

 
Nakup vojaške sekire, katera vam bo omogočila postavitev improviziranega bivaka, lahko opravite v B33 army shop na www.opremljen.si oziroma na tej povezavi: https://opremljen.si/vojaska-oprema/nozi-macete-sekire/vojaske-sekire.html

 

 B33 army shop - vojaška sekira

B33 army shop - vojaška sekira

6 let nazaj