Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

  • Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš
  • Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš

Unikaten ročno kovan OUTDOOR vsestranski nož z nazobčanim vrhnjim delom rezila in lesenim macesen ročajem ter Kydex tokom

Hiter pregled

Unikaten ročno kovan OUTDOOR vsestranski nož z nazobčanim vrhnjim delom rezila in lesenim macesen ročajem ter Kydex tokom. Nož je kovan, oblikovan, kaljen in brušen ročno, zato nima popolnoma enakega dvojnika. Dolžina rezila je cca 13 cm, celotna dolžina pa cca 24 cm. Outdoor nož je izdelan iz vzmetnega jekla 5160. Teža noža je cca 190 g, s tokom pa cca 260 g. Kydex tok je prav tako ročno izdelan.


Ročno kovani nož s fiksim rezilom, primarno izdelan za pustolovščine, kot sta kampiranje v divjini in gozdovništvo ter lov, ribolov. Primeren je tudi za lovce ter ribiče, saj se žival z lahkoto odere ter očisti. Z njegovo pomočjo si boste z lahkoto postavili bivak.Nož je zadosti velik in težki da boste z njim lahko nasekali veje ter zadosti majhen da boste z njim tudi kaj umetniškega zrezljali. V kompletu z nožem je tudi Kydex etui, ki omogoča nošenje na dva različna načina. Tradicionalno vertikalno na pasu ali horizontalno na pasu. V vsakem primeru bo nož vedno na dosegu roke. Nož je iz enega kosa, speljan po celotnem ročaju, kar daje nožu posebno trdnost. To omogoča nožu dolgo in intenzivno uporabo, hkrati pa se ga z lahkoto ponovno nabrusi. Zgornji rob rezila je izdelan pod kotom 90 stopinj, in je namenjen za netenje ognja s kresilom. Ker je hrbet rezila kaljen se pri potegu kresila za netenje ognja ustvarja močen tok isker. Sam ročaj je iz prvovrstnega masesnovega lesa, ki poskrbi za udobje in trden oprijem v vseh pogojih.


Slovenski kovaški mojster Jan Januš kuje že od svojega 14tega leta in je svoje bogato znanje podedoval od svojega dedka. Jan Januš s svojim kladivom kuje nože kot Thor in skozi ognjeni proces isker in kaljenja ustvarja božansko lepa in funkcionalna rezila!

Zaloga: Na zalogi

brez DDV: 118,85 € z DDV: 145,00 €

Opis izdelka

 

Dimenzije (ker so noži unikatno narejeni, se dimeznije posameznih primerkov, malenkostno razlikujejo):

 

- Dolžina rezila: cca 13 cm

 

- Celotna dolžina noža: cca 24 cm

 

- Teža noža brez toka: cca 190 g

 

- Teža noža s tokom: cca 260 g

 

 

Material:

- jeklo 5160 (vzmetno)

- ročaj je obdan z lesom macesna

- Kydex tok 

 

Značilnosti:

- Ročno kovani nož s fiksim rezilom, primarno izdelan za pustolovščine, kot sta kampiranje v divjini in gozdovništvo ter lov, ribolov.

- Primeren je tudi za lovce ter ribiče, saj se žival z lahkoto odere ter očisti.

- Z njegovo pomočjo si boste z lahkoto postavili bivak.Nož je zadosti velik in težki da boste z njim lahko nasekali veje ter zadosti majhen da boste z njim tudi kaj umetniškega zrezljali.

- V kompletu z nožem je tudi Kydex etui, ki omogoča nošenje na dva različna načina. Tradicionalno vertikalno na pasu ali horizontalno na pasu. V vsakem primeru bo nož vedno na dosegu roke.

- Nož je iz enega kosa, speljan po celotnem ročaju, kar daje nožu posebno trdnost. To omogoča nožu dolgo in intenzivno uporabo, hkrati pa se ga z lahkoto ponovno nabrusi.

- Zgornji rob rezila je izdelan pod kotom 90 stopinj, in je namenjen za netenje ognja s kresilom.

- Ker je hrbet rezila kaljen se pri potegu kresila za netenje ognja ustvarja močen tok isker.

- Sam ročaj je iz prvovrstnega masesnovega lesa, ki poskrbi za udobje in trden oprijem v vseh pogojih.Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš

Ročno kovani nož OUTDOOR Kovaštvo Jan Januš