Srednji vojaški nahrbtniki do 50 litrov

Srednji vojaški nahrbtniki do 50 litrov

Volumen nahrbtnika izbiramo glede na namen uporabe. Najenostavnejša metoda za izbiro velikosti je razčlenitev, kaj bomo dejansko potrebovali na tem popotovanju.

Volumen: 30-40 LITROV (VIKEND BOJEVNIK)

Zdaj smo že v območju nahrbtnikov za potovanja čez noč ali čez vikend, sploh če je vaš spalni sistem dovolj kompakten ali če imate partnerja, ki lahko nosi del vaše opreme za prenočevanje. Spalna vreča in ultra lahka spalna blazina sta seveda osnovni sestavini spalne opreme. Nahrbtniki te velikosti imajo običajno žepe na bočnih pasovih, kar jim omogoča udobno shranjevanje noža, baterijske svetilke in prigrizkov. Pomembno pri nahrbtnikih te velikosti in večjih je, da so prilagojeni različnim dolžinam trupa, zato pred nakupom dobro premislite in izmerite kako dolg (visok) naj bo vaš nahrbtnik. V tak nahrbtnik lahko spravite vse, kar je navedeno za manjše nahrbtnike, poleg tega pa še: vrečka za hrano, ki vsebuje do 6 obrokov (večinoma bo to "hladna" hrana, saj ne bo dovolj prostora za posode, izjema je seveda Tactical Foodpack, za katerega ne potrebujemo nobene dodatne opreme, zgolj vodo in žlico), kompaktna spalna vreča (vreče v območju udobja okrog 0 do 5 stopinj so lahko zelo majhne), bivy, lahka ponjava (šotorsko krilo, viseča mreža ali izjemno lahek šotor za eno osebo (ali polovica šotora za dve osebi, če ste na pohodu s partnerjem), lahka, kompaktna spalna blazina (zložljivo spalno blazino lahko enostavno pritrdite na zunanjo stran nahrbtnika), dodatne nogavice in spodnje perilo.

Volumen: 40-50 LITROV (SKORAJ PRAVI RESNI POHODNIK)

Neverjetno je, kakšno razliko ustvari 10 litrov prostora. Nahrbtnik te velikosti je mogoče uporabiti za večdnevne izlete in celo "Continental Trail" pohodništvo, seveda pod pogojem, da imate lahkotno in minimalistično filozofijo. Za večino od nas pa bo takšna prostornina preprosto prizanesljivejša za potovanja čez noč ali vikend, zlasti če uporabljamo večjo sintetično spalno vrečo, običajni šotor in samo-napihljivo blazino za spanje, ki zavzamejo več prostora. Pričakujte, da boste v tako velik nahrbtnik spravili ves osnovni kit iz prejšnjih poglavij, poleg tega pa tudi: vrečka za hrano, ki lahko hrani za 5-6 dni hrane, lonec za kuhanje, kompaktni gorilnik in gorivo, dodatna oblačila (vreča z dodatnimi pari nogavic, spodnje perilo, nekaj dolgega perila in dodatne majice), vodni filter (prihrani ogromno teže), spalna vreča v spodnjem območju udobja -5/10 stopinj ali sintetična spalna vreča v območju udobja 0 stopinj.