Pilgrim DS Combat Brown - vrhunska vojaška in taktična obutev za aktivnosti na terenu. Izjemna kakovost, udobje in vzdržljivost. Kupite zdaj in pripravite se na najzahtevnejše naloge.

PILGRIM DS DESERT BEIGE

Odkrijte profesionalno taktično obutev AKU Tactical - Selvatica Tactical Mid GTX Black. Vodoodporna, udobna in vzdržljiva obutev za pohodništvo, vojsko, policijo in reševalne službe. Najboljša izbira za vsakodnevno nošenje.

Selvatica Tactical MID GTX - Black

Selvatica Tactical MID GTX - Coyote

Obutev namenjena nujnim intervencijskim silam in večnamenskim aktivnostim na različnih terenih. Popolna tudi za lahke lovske dejavnosti. Gre za izjemno lahko, zračno obutev z dinamično podporo v zgornjem delu čevlja in podplatu. Zgornji del obutve je ojačan z Dynamic Frame rebri, ki nudijo dodatno stabilnost in oporo stopalu. Stabilizacijska rebra so predhodno obdelana s PU zaščito, kar odpravlja šive na tem delu. Vmesni podplat je razvit s posebno tehnologijo AKU Elica Natural Stride System, kar optimizira njegovo biodinamično učinkovitost. Zunanji del podplata je Vibram® Selvatica Megagrip z optimizirano površino stika s tlemi ter zagotavlja odličen splošen oprijem na vseh površinah, tudi na mokrih in spolzkih. Vložki OrthoLite® so protimikrobni in zračni ter zagotavljajo optimalno absorpcijo udarcev.

Veseli nas, da ste se odločili obiskati našo spletno trgovino z AKU TACTICAL taktično obutvijo. Da bi vam omogočili najboljšo možno nakupovalno izkušnjo, vam sporočamo, da imate možnost pomeriti obutev v naših B33 - opremljen.si prostorih.

Pred pomerjanjem vas prosimo, da se za dogovor o terminu in rezervaciji obrnete na našo ekipo. Nahajamo se približno 700 metrov stran od vhoda v vojaško letališče Cerklje ob Krki.

Za vse informacije in dogovore nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 040 786 356 ali preko elektronske pošte na naslov info@opremljen.si

V primeru da želite izvesti nakup, pa vaše željene velikosti ni na zalogi, nam prosim pošljite povpraševanje, da jo naročimo pri proizvajalcu in vam jo dobavimo v cca 7 delovnih dneh. V primeru da številke tudi pri proizvajalcu trenutno ni na voljo, vas o tem obvestimo ter sporočimo kdaj bo na voljo.

Hvala za zaupanje in se veselimo vašega obiska!

B33 - opremljen.si, sodeluje z AKU proizvajalcem na javnih razpisih in B2B naročilih.

Nizko kot 199,90 € 163,85 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
672T-275

NAMEN UPORABE

Ta specifikacija opredeljuje uradne značilnosti čevlja Selvatica Tactical MID GTX, namenjenega za posebne operacije in bližnje boje (CQB) z visoko zmogljivim oprijemom, čevlji, primerni za celoletno uporabo na kateri koli zemljepisni širini.

Razviti so bili s sodelovanjem italijanskih specialnih sil, Selvatica Tactical je posebna oblika obutve enote, ki izhaja iz zunanjega stila Selvatica.

Čevelj je namenjen uporabi pri osebju vseh treh vojaških vej, to je kopenska vojska, letalstvo in mornarica, predvsem za vrsto nalog visoke intenzivnosti v bojnih razmerah. Uporabljen je za patruljiranje in vožnjo vojaških vozil. Teren uporabe so polja, steze, ceste, ruševine, močvirja in skalovja (gore).

Področje uporabe in teren vključuje podnebna območja A3 in C0/C1a; to zajema temperature od -10°C do +35°C in od 0%RH do 80%RH. Uporaba čevlja za skrajnosti tega obsega naj bo za kratka obdobja uporabe in v kombinaciji z ustreznimi nogavicami in / ali gamašami.

GLAVNE ZNAČILNOSTI

1) Čevelj je izdelan iz visoko kakovostnih materialov.
2) Izpolnjuje zahteve glede udobja, kot so prožnost, lahka teža, vodoodpornost in prezračevanje.
3) V primeru evakuacije iz vozil, plovil ali letal/helikopterjev, je čevelj zasnovan tako, da preprečuje, da bi se uporabnik zapletel v karkoli.
4) Ta model je na voljo v velikostnem razponu od 3,5 - 13 EU 36-48 US 4-13,5.
5) Zgornji del ni preperforiran in nima okrasnih šivov ali neuporabnih šivov.
6) Zgornji rob je obložen s peno za udobje.
7) Uporaba čevlja primerna za padalstvo.

Čevelj je izdelan po sodobnih metodah in z uporabo visokokakovostnih surovin, da se zagotovi njegovo skladnost z uporabo.

Obutev je zasnovana za posebne enote in za dejavnosti v različnih terenih, idealna za hitro premikanje v popolni udobju. Izjemno lahka, dihajoča in dinamična podpora, tako v zgornjem delu čevlja kot v podplatu, pri čemer ima prvi rebra, ki so predhodno obdelana s PU injekcijo, kar odpravlja šivanje. Podplat je razvit z ekskluzivno tehnologijo Aku Elica Natural Stride System, ki optimizira njegovo biodinamično učinkovitost. Podplat je Vibram Selvatica Megagrip s optimizirano površino v stiku z zemljo za boljši oprijem na splošno. Za maksimalno udobje znotraj obutve je prisoten ortopedski vložek Ortholite®, ki je odporen proti mikrobom in dihajoč ter zagotavlja optimalno blaženje udarcev.

AKU TACTICAL SELVATICA TACTICAL MID GTX Coyte | Opremljen.si

TEHNIČNE INFORMACIJE - povzetek

Gornji del: air8000® + zvarjen PU film
Zaščita gornjega dela: guma
Podloga: gore-tex® extended comfort
Podplat: vibram® selvatica megagrip
Srednji podplat: brizgana EVA
Oporni vložek (trdota): 2.0 mm polipropilen + mikroporozni EVA (fleksibilen)
Vložek: custom fit soft
Teža (gr. ½ para): 460
Razpon velikosti (UK): 3,5 - 13

AKU posluje transparetno in etično s sledljivostjo izvora vsake posamezne komponente vaše AKU obutve

AKU vedno skrbi za maksimalno transparentnost v zvezi s proizvodnimi metodami in izvorom svojih izdelkov.

Odgovornost, ki izhaja iz več kot 40-letnega neposrednega proizvodnega delovanja na področju obutve. Prednost, ki se odraža ne le v kakovosti izdelka, temveč tudi v možnosti zagotavljanja strankam in končnim uporabnikom vseh informacij o izvoru posameznih komponent izdelka, ki ga izberejo.

Na spletni strani AKU kliknite gumb 'BEHIND LABEL' in boste v okviru liste izdelkov lahko spoznali izvor vsake posamezne komponente vaše AKU obutve.

Kako izbrati ustrezno velikost AKU Tactical obutve

Določanje ustrezne velikosti za AKU Tactical obutev za vaše stopalo je preposto, saj je potrebno izmeriti le dolžino med vašo peto in med vašim najdaljšim nožnim prstom ter razdaljo poiskati v spodnji tabeli.

Izmero naredite tako, da postavite svoje stopalo na list papirja in označite s svinčnikom dve točki na papirju. In sicer eno na koncu pete ter drugo na koncu vašega najdaljšega nožnega prsta, tako kot prikazuje spodnja slika.

Ko imate razdaljo med tema dvema oznakama izmerjeno, poiščite ustrezno velikost AKU TACTICAL obutve v spodnji tabeli.

AKU TACTICAL, obutev za profesionalce, vojaški škorenj, nepremočljiv škorenj, PILGRIM TSC GTX, B33 army shop, army shop, Trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

Enako izmero naredite tudi na drugi nogi, saj sta lahko vaši stopali različnih dolžin. V tem primeru, uporabite najdaljšo izmerjeno meritev ter si na ta način izberete najudobnejši par AKU TACTICAL obutve za vas.

V prvem stolpcu spodnje tabele poiščite svojo izmerjeno razdaljo, kjer nato v drugem stolpcu najdete UK velikost ter v tretjem stolpcu EU velikost AKU TACTICAL obutve primerne za velikost vašega stopala.

AKU TACTICAL, obutev za profesionalce, vojaški škorenj, nepremočljiv škorenj, PILGRIM TSC GTX, B33 army shop, army shop, Trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

TEHNIČNE INFORMACIJE - podrobna predstavitev

AKU TACTICAL

GORNJI DEL: air8000® + varjeni pu film

air8000

AIR 8000 je prva tehnologija za izdelavo gornjega dela obutve, ki jo je razvila in patentirala AKU že od leta 1991, da bi povečali zračnost gornjega dela planinske obutve.

Laboratorijski testi, ki jih je izvedel Gore Tex, potrjujejo, da gornji del, narejen z ekskluzivnim AKU AIR 8000® sistemom, ponuja nivo zračnosti, ki je do 11,5-krat višji od običajnih standardov. Skoraj 20 let kasneje AKU AIR 8000® sistem ostaja ena najnaprednejših tehnologij za zagotavljanje odlične zračnosti planinske obutve.

air8000

Varjeni PU film je tehnologija, ki se uporablja pri izdelavi obutve. Gre za postopek varjenja poliuretanskega (PU) filma, ki se uporablja za ustvarjanje trpežnih in vodotesnih spojev na obutvi. Ta postopek omogoča, da se različni deli obutve, kot so zgornji deli, podplati ali drugi dodatki, prilepijo skupaj na stičnih točkah z uporabo toplote. Rezultat je trden in neprepusten spoj, ki pripomore k vzdržljivosti in funkcionalnosti obutve. Varjeni PU film se uporablja tudi za ustvarjanje privlačnega videza obutve, saj omogoča gladke in enakomerne spoje brez vidnih šivov ali lepil.


ZAŠČITA GORNJEGA DELA: guma

Guma je material, ki se pogosto uporablja za zaščito zgornjega dela obutve. Gre za elastičen in trpežen material, ki se prilagaja obliki obutve in zagotavlja udobje ter zaščito.

Guma je odporna proti obrabi, vremenskim vplivom in drugim zunanjim dejavnikom. Poleg tega guma povečuje varnost. Zaradi svoje prilagodljivosti in vzdržljivosti je guma pomemben element pri izdelavi obutve, ki nudi zaščito in udobje zgornjemu delu obutve.


PODLOGA: gore-tex® extended comfort

goretex

Pri nepremočljivi membrani gore-tex® extended comfort gre za izolacijo idealno za zmerno ali toplejše vremenske razmere. Izjemna učinkovitost pri visokih aktivnostih in vsakodnevni uporabi.

goretex

Ključne prednosti:
- Celoletno udobje v zaprtih prostorih in zaščita na prostem.
- Izjemno zračenje preprečuje pregrevanje nog.
- Optimalna prevodnost toplote in odlično obvladovanje vlage zagotavljata udobje v vseh vremenskih razmerah v čevlju.
- Trajna vodoodporna zaščita.

Gore-Tex® membrana je ekskluzivno tesnilo na tehničnem materialu, ki vsebuje približno 1,4 milijarde mikroskopskih por na kvadratni centimeter. Te pore so približno 20.000-krat manjše od kapljice vode, vendar 700-krat večje od molekule vlage v obliki pare. Torej, medtem ko vodne kapljice ne morejo prodreti skozi Gore-Tex membrano, lahko vlaga v obliki pare, kot je pot, lahko enostavno izhaja.

Vse tri membrane, ki jih AKU uporablja v taktični obutvi - gore-tex® Insulated Comfort, gore-tex® Performance Comfort in gore-tex® Extended Comfort - so zasnovane tako, da so nepremočljive. To pomeni, da ohranjajo stopala suha tudi v mokrih pogojih. Vendar pa je pomembno vedeti, da nobena membrana ni stoodstotno neprepustna za vodo in obstaja možnost, da se ob izjemno močnem in dolgotrajnem izpostavljanju vodi nekoliko voda prelije skozi membrano. V takem primeru je priporočljivo, da uporabite dodatno zaščito, kot so impregnacijski sprej, gamaše in nepremočljive nogavice.

goretex

Razlika med temi tremi vrstami nepremočljivih membran gore-tex® je predvsem v njihovih lastnostih in namembnosti:

1. gore-tex®  Insulated Comfort: Ta membrana je zasnovana za zagotavljanje toplote in izolacije. Primerna je za hladnejše vreme in nudi dobro toplotno zaščito. Zagotavlja tudi nepremočljivost, kar pomeni, da ohranja stopala suha tudi v mokrih pogojih.

2. gore-tex®  Performance Comfort: Ta membrana je namenjena predvsem povečanju udobja in zračnosti. Je lažja od Insulated Comfort membrane in ponuja dobro dihanje ter odvajanje vlage stran od stopal. Primerna je za uporabo v različnih vremenskih pogojih, vendar ni tako toplotno izolacijska kot Insulated Comfort membrana.

3. gore-tex®  Extended Comfort: Ta membrana je najbolj zračna med tremi. Je namenjena uporabi v toplem vremenu, saj omogoča odlično odvajanje vlage in zraka. Zagotavlja nepremočljivost, vendar ne nudi toliko toplotne izolacije kot Insulated Comfort membrana.

Pomembno je izbrati pravilno membrano glede na specifične potrebe in vremenske pogoje, v katerih boste nosili čevlje ali obutev, ki vsebujejo nepremočljivo membrano Vibram.

Hoja po visoki travi lahko vpliva na nepremočljivost membrane, odvisno od intenzivnosti in trajanja stika z mokro travo. Nepremočljive membrane, kot je gore-tex®, so zasnovane za zagotavljanje nepremočljivosti ob normalni uporabi, vključno s hojo po mokrih površinah, blagem dežju ali drugih običajnih vremenskih pogojih.

Vendar pa, če se izpostavljate zelo visoki travi, ki je mokra ali vlažna, lahko voda prodre skozi membrano, če je izpostavljena premočnemu pritisku, daljšemu času stika ali če so čevlji slabo vzdrževani. V takih primerih je priporočljivo, da uporabite gamaše ali dodatno zaščito, da ohranite suha stopala.

Pomembno je tudi redno vzdrževati čevlje z nepremočljivo membrano, da ohranite njihovo učinkovitost. Sledite navodilom proizvajalca glede čiščenja in vzdrževanja, da zagotovite dolgotrajno nepremočljivost membrane.


ZUNANJI PODPLAT: vibram® selvatica megagrip

vibram

Vibram je sinonim za podplat za gorsko obutev, bistveno komponento za varnost in tehnično zmogljivost izdelka. Vibramova izkušnja je zbrana v raziskavah in razvoju posebnih spojin za uporabo na različnih terenih in v različnih okoljskih pogojih; prispevek podjetja AKU temelji na zasnovi vzorca profila podplata, zasnovanega in oblikovanega glede na predvideno uporabo izdelka. Iz te sinergije nastajajo podplati, ki jih AKU uporablja pri mnogih svojih modelih, ustvarjajoč svoj ekskluzivni standard zmogljivosti.

Vibram® selvatica megagrip je podplat obutve, ki je izdelan iz posebne spojine imenovane Megagrip, ki jo je razvil Vibram®. Ta spojina je zasnovana tako, da zagotavlja odličen oprijem tako na suhih kot mokrih površinah. Megagrip predstavlja najvišji standard uspešnosti spojin Vibram®, namenjenih za zunanjo in taktično obutev. Gre za popolno mešanico oprijema in vzdržljivosti, ki ponuja odlično ravnovesje med stabilnostjo in fleksibilnostjo na vseh vrstah terena. 


VMESNI PODPLAT: vbrizgana EVA

Izraz vbrizgana eva se nanaša na vrsto materiala, ki je uporabljen pri izdelavi vmesnega podplata obutve. Vmesni podplat je plast med zgornjim delom obutve in zunanjim podplatom, ki ima ključno vlogo pri blaženju udarcev med hojo in zagotavljanju udobja.

Vbrizgana eva se nanaša na tehniko proizvodnje, pri kateri se material EVA (etilen-vinil-acetat) vbrizga neposredno v kalup, ki oblikuje podplat. EVA je lahka in prožna pena, ki se uporablja pri športni in taktični obutvi, saj zagotavlja optimalno blaženje udarcev ter odzivnost med gibanjem.

Prednost uporabe vbrizganega eva materiala vmesnega podplata je v tem, da je material enakomerno porazdeljen po celotnem podplatu, kar omogoča boljšo absorpcijo udarcev med hojo in zagotavlja večjo stabilnost. Poleg tega je EVA material tudi odporen na obrabo, kar povečuje trajnost obutve.

Vmesni podplat, narejen iz vbrizganega Eva materiala, je zato lahko odlična izbira pri izbiri obutve, še posebej pri športnih in taktičnih aktivnostih, kjer je pomembno, da obutev zagotavlja udobje, blaženje ter stabilnost med gibanjem.


NOTRANJI PODPLAT (TRDOTA): 2.0 mm polipropilen + EVA mikroporozna (fleksibilna)

Notranji podplat pri obutvi se nanaša na plast materiala, ki je nameščena neposredno pod stopalom. V tem primeru je notranji podplat sestavljen iz dveh plasti materiala, 2.0 mm polipropilena in EVA mikroporozne (fleksibilne) pene.

Polipropilen je trd in vzdržljiv material, ki omogoča stabilnost in podporo stopalu. Ker je debelina polipropilena 2.0 mm, bo notranji podplat zagotovil določeno trdoto.

Poleg tega je EVA mikroporozna pena vgrajena v notranji podplat. EVA je mehkejša in bolj fleksibilna od polipropilena. To omogoča večjo udobnost pri hoji in blaženje udarcev med hojo. EVA mikroporozna pena ima odprtinice v svoji strukturi, ki omogočajo boljšo zračnost in preprečujejo neprijeten vonj.

Skupaj tvorita ta dva materiala notranji podplat, ki zagotavlja kombinacijo trdote in fleksibilnosti. To lahko pripomore k udobnosti in podpori, ki jo obutev nudi stopalu med hojo.


VLOŽEK oziroma STELJKA: Prilagojeni vstavek, mehak

Uporabljeni vložek oziroma steljka je narejen iz mehkega materiala. Vstavljen je v obutev, kot dodatna plast med stopalo in podplatom. Njegova glavna funkcija je zagotoviti udobje pri hoji in zmanjšati pritisk ter trenje na stopalo.

Pomaga pri blaženju udarcev med hojo ter razbremenjuje pritisk na določene dele stopala ter pomaga preprečevati in lajšati bolečino in nelagodje.


TEŽA (GR. ½ PARA): 460


RAZPOLOŽLJIVE VELIKOSTI (UK): 3,5 – 13


RAZPOLOŽLJIVE VELIKOSTI (EU): 36 – 48

Nasveti za nego obutve AKU TACTICAL

Vzdrževanje obutve je ključno za njihovo dolgotrajnost in ohranjanje njihovega prvotnega stanja. Pri obutvi AKU je pomembno upoštevati naslednje korake za njihovo optimalno nego in vzdrževanje.

Po uporabi je potrebno obutev očistiti in odstraniti blato. Priporočljivo je uporabiti ščetko ali krtačo, da odstranite večje delce umazanije. Nato čevlje obrišite z vlažno krpo, da odstranite preostalo umazanijo. Pri tem je pomembno, da ne uporabljate agresivnih kemikalij, saj lahko poškodujejo material obutve.

Da bi ohranili kakovost tkanin, usnja in gume, je priporočljivo redno uporabljati AKU izdelke za nego. Ti izdelki so posebej oblikovani za vzdrževanje in zaščito čevljev AKU. Uporaba teh izdelkov bo pripomogla k ohranjanju elastičnosti, zgornjega dela čevlja ter preprečevanju razpok in obrabe materiala.

Poleg redne uporabe izdelkov za nego je pomembno tudi pravilno shranjevanje obutve. Obutev je potrebno hraniti na suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe in visokih temperatur. V primeru, da je obutev mokra, jo je potrebno posušiti naravno, stran od vročine, kar bo pomagalo preprečiti deformacijo materiala.

V skladu s spodnjimi video navodili lahko najdete optimalne in najprimernejše metode čiščenja obutve AKU. Upoštevajte, da so navodila pomembna za pravilno vzdrževanje obutve ter zagotavljanje njihove dolgotrajnosti in nedotaknjenosti.

Recenzija dvoletnega testiranja obutve Aku Tactical Selvatica s strani SOLDATO ekipe

V spodnjem članku je objavljen slovenski prevod recenzije dvoletnega celovitega testiranja Aku Tactical čevlja Selvatica Tactical Mid GTX s strani SOLDATO ekipe. Obutev je bila temeljito preizkušena in ocenjena glede na udobje, vzdržljivost ter prilagodljivost različnim terenom. Če iščete kakovostno lahko obutev, ki bo zadovoljila vaše potrebe, vabljeni k branju celotne recenzije na spodnji povezavi: https://opremljen.si/blog/recenzija-obutve-aku-tactical-selvatica-najlazje-za-vaso-nogo.html

aku

Odkrijte AKU Tactical Selvatica Tactical MID GTX Coyote: Zanesljiva taktična obutev za vaše avanture na prostem - Preberite več na B33 Tactical - Opremljen.si!

Vabimo vas k branju našega bloga na B33 Tactical - Opremljen.si, kjer lahko preberete več o produktu AKU Tactical Selvatica Tactical MID GTX Coyote in si ogledate izjave zadovoljnih kupcev ter povratne informacije o uporabi tega izjemnega taktičnega čevlja.

Za več informacij kliknite na naslednjo povezavo: https://opremljen.si/blog/aku-tactical-selvatica-tactical-mid-gtx-coyote---zanesljiva-takticna-obutev-za-vase-avanture-na-prostem.html.

Pripravljeni smo vam pomagati pri izbiri najboljše opreme za vaše avanture na prostem!

Odkrijte profesionalno taktično obutev AKU Tactical - Selvatica Tactical Mid GTX Coyote. Vodoodporna, udobna in vzdržljiva obutev za pohodništvo, vojsko, policijo in reševalne službe. Najboljša izbira za vsakodnevno nošenje.

Priporočeni izdelki