Veliki vojaški nahrbtniki do 130 litrov

Veliki vojaški nahrbtniki do 130 litrov

Volumen nahrbtnika izbiramo glede na namen uporabe. Najenostavnejša metoda za izbiro velikosti je razčlenitev, kaj bomo dejansko potrebovali na tem popotovanju. 

Volumen: 50–60 LITROV (ZDAJ SE PA ZAČNE PRAVO POPOTOVANJE)

Še en nivo višje kar se tiče prostornosti v primeru, da morate nositi večje elemente iz zgornjega seznama (večja spalna vreča, šotor...). Ta razred nahrbtnikov služi praktično istemu namenu, kot prejšnji, le da tokrat ne uporabljate "kompaktnih" elementov, kot so spalna vreča, obleke in podobno. V njem se tako najde prostor za: še več dodatnih oblačil (fino za ljudi, ki ne marajo nositi spodnjega perila več dni skupaj) Večja, debelejša podloga za spanje Vzglavnik Sintetična spalna vreča v območju udobja -10 stopinj, šotor za 2 do 3 osebe, dodatni čevlji.

Volumen: 60-70 LITROV (PRVORAZREDNI POHODNIK)

To so kar ogromni nahrbtniki, ki se uporabljajo za daljše, večdnevne in tedenske izlete. V notranjosti je dovolj prostora za vse nujne pripomočke, prav tako pa tudi za stvari, ki vam bodo nudile več udobja na vašem popotovanju. S seboj lahko vzamemo kako specifično dodatno opremo, če pa tak nahrbtnik vzamemo za kratko potovanje, pa v njem lahko nosimo že skorajda vse od doma, razen televizije in pralnega stroja. Šalo na stran, včasih je res prijetno iti na krajši pohod s tako velikim nahrbtnikom, saj lahko s seboj prinesemo ogromno zadev, ki polepšajo preživet čas v naravi, kot so recimo kuhalni kit, dodatne pijače, obleke, pripomočki za prosti čas. V tako prostoren nahrbtnik lahko spravite (poleg vsega zgoraj naštetega): velik komplet za prvo pomoč, hrana za do 10 dni, dodatna posoda za pripravo jedi (ponev ali dodaten lonec)

Volumen: 70-130 LITROV IN ZUNAJ (VODJA ODPRAVE)

Če imate nahrbtnik te velikosti, ste lahko pripravljeni praktično na vse ali pa morda nosite zaloge za nekoga drugega kot samo zase, na primer za svoje otroke. Edina omejitev tu je seveda teža. Nošenje nahrbtnika take velikosti je nujno za prenos zalog v in postavljanje baznih taborov na velikih višinah. Ste tip človeka, ki vedno spakira preveč stvari? Pakirate dežno opravo kljub sončni vremenski napovedi? Imate 4 komplete spodnjega perila za dvodnevni izlet? Potem je taka velikost nahrbtnika odlična za vas. Poleg stvari, ki jih spravite v manjše nahrbtnike, v 80-130 litrskega brez problema dodate še: šotor za 4 osebe, debela in dobro izolirana blazina za spanje, spalna vreča za -20 stopinj ali manj.