Blog

Eni imajo traktor, v B33 army shop - opremljen.si pa uporabljamo Dusterja, katerega pri prevažanju tovora zaščitimo s šotorskim krilom

Eni imajo traktor, v B33 army shop - opremljen.si pa uporabljamo Dusterja, katerega pri prevažanju tovora zaščitimo s šotorskim krilom

Yesterday

V B33 army shop - opremljen.si smo preizkusili zložljivi jedilni pribor ter uživali v okusnem TACTICAL FOODPACK obroku

V B33 army shop - opremljen.si smo preizkusili zložljivi jedilni pribor ter uživali v okusnem TACTICAL FOODPACK obroku. Foto in video reportažo smo posneli na Gorjancih na poligonu HILL 331. Tokrat smo se odločili, da vam prikažemo zložljivi jedilni pribor, ki se zloži v torbico. Torbico lahko nosimo bodisi na pasu, opasaču, na MOLLE sistemu nahrbtnika ali pa v žepu hlač, ali pa imamo zložljivi jedilni pribor spravljen v enem od predalčkov vojaškega nahrbtnika proizvajalca Karrimor SF ali SAVOTTA. Da pa ne ostalo samo pri zložljivem jedilnem priboru, smo si pripravili obrok TACTICAL FOODPACK in uživali v zdravem ter okusnem terenskem kosilu.

2 dnevi nazaj

Na turno smuko smo vzeli s sabo vojaški nahrbtnik SABRE 30 britanskega proizvajalca Karrimor SF

Na turno smuko smo vzeli s sabo vojaški nahrbtnik SABRE 30 britanskega proizvajalca Karrimor SF. Gre za 30 litrski nahrbtnik v katerega smo zložili vse kar se potrebuje za smuko, od oblačil, Tactical Foodpack obrokov do napitkov. Vojaški nahrbtnik SABRE 30 ima na stranicah vodnike za smuči, kateri omogočajo da na stranicah nahrbtnika transportirate smuči in podobno daljšo opremo. Bistvenega pomena je, da nahrbtnik ob smuki ne 'opleta'. Tu se vojaški nahrbtnik SABRE 30, tako kot vsi modeli britanskega proizvajalca odlično obnese, saj se s pomočjo nastavitvenih trakov popolnoma ujame z obliko telesa in je z njim kot eno. Hrbtišče in naramnice so zelo udobni, kar je zelo pomembno pri celodnevni zelo intenzivni aktivnosti, kot je turna smuka.

4 dnevi nazaj

Na poligonu HILL 331, smo v B33 army shop - opremljen.si, preizkusili pohodno kopje, katerega oprijemalni del smo pred tem ovili s paracord vrvjo

Na poligonu HILL 331, smo v B33 army shop - opremljen.si,  preizkusili pohodno kopje, katerega oprijemalni del smo pred tem ovili s paracord vrvjo. Razlog za ovijanje kopja s paracord vrvjo je bil prvenstveno izboljšanje oprijema. Ovili smo več kot 60 metrov paracord vrvi, ki jo lahko po potrebi uporabimo za bushcraft aktivnosti ali postavitev zavetja pri survival situacijah v naravi.

5 dnevi nazaj

Na poligonu HILL 331, smo naredili foto reportažo za AKU Tactical vojaški škorenj GRIFFON GTX COMBAT

Na poligonu HILL 331, smo naredili foto reportažo za AKU Tactical vojaški škorenj GRIFFON GTX COMBAT. Gre za bojni škorenj izdelan za hladnejše vreme, kateri se pa odlično izkaže tudi kot 'gojzar' za v hribe. Aprilski sneg je zagodel cvetočemu sadnemu drevju, za snemanje rerportaže bojšnega škornja AKU Tactical GRIFFON GTX COMBAT, katerega uporablja danska vojska in njene specialne sile pa je že tako idilično gorjansko okolje naredil še bolj čarobno.

7 dnevi nazaj

Na survival tečaju je inštruktor Bazo imel vojaški nahrbtnik britanskega proizvajalca Karrimor SF model SABRE 60-100

Na survival tečaju je inštruktor Bazo imel vojaški nahrbtnik britanskega proizvajalca Karrimor SF model SABRE 60-100. Posebnost nahrbtnika je, da lahko reguliramo volumen s kompresijskimi trakovi od 60 do 100 litrov. Udobnost in funkcionalnost sta pa tako ali tako znani prednosti za Karrimor SF nahrbtnike.

7 dnevi nazaj

Na pohodu po Gorjancih smo imeli obute AKU Tactical škornje model NS 564 SPIDER II

Na pohodu po Gorjancih smo imeli obute AKU Tactical škornje model NS 564 SPIDER II. Škornji so lahki z odličnim oprijemom na mokrem in spolzkem terenu. 

8 dnevi nazaj

Na strelišču je potrebno poskrbeti za svojo varnost - Zaščitna taktična očala BOLLE SAFTETY COMBAT z okvirjem peščene barve ter 3 lečami

Zaščitna očala se uporabljajo za zaščito oči, ki so izpostavljene poškodbam in spadajo med najbolj občutljive dele telesa. Pri vseh delih, kjer obstaja nevarnost poškodb zaradi kemičnih ali fizikalnih vplivov, moramo oči varovati z osebnimi varovalnimi sredstvi, kot so zaščitna očala, maske, ščitniki. Zaščitna očala se uporabljajo, tako v delovnem, kot v športnem okolju. Varovalna sredstva za zaščito oči morajo zagotavljati zaščito pred, delci manjših hitrosti in prahom, delci z višjo energijo gibanja, škodljivimi sevanji (UV in IR-sevanje), brizgajočimi materiali višjih temperatur, jedkimi takočinami in trdimi snovmi, dražljivi plini in pare.

9 dnevi nazaj

US vojaška vodotesna škatlica za vžigalice, bankovce, mini survival kit itd z ogledalcem in kresilom

US vojaška dodoodporna škatica za vžigalice, bankovce, majhen komplet za preživetje itd. Gumijasto tesnilo ščiti pred vlago. Z majhnim kresilom na dnu škatlice ter ogledalom znotraj pokrovčka.

10 dnevi nazaj

Originalna US WWII vojaška čutara z lončkom

Originalna US WWII vojaška čutara z lončkom. Skupna prostornina čutare je približno 850 ml. Lonček vsebuje približno 500 ml in se lahko uporablja na ognju ali s plinskim gorilnikom.

11 dnevi nazaj