Šotori & šotorska krila

Šotori & šotorska krila

Šotor je zavetje, sestavljeno iz prevlečenih tkanin ali drugega materiala, pritrjenih na okvir stebrov ali pritrjenih na nosilno vrv. Medtem, ko so lahko manjši vojaški šotori samostoječi ali pritrjeni na tla, so veliki šotori ponavadi zasidrani z vrvmi, privezanimi na kolje ali šotorne kljukice. Nomadi so jih kot prenosne domove najprej uporabljali za rekreacijsko kampiranje in kot začasna zatočišča.

Obliko šotora, imenovano teepee ali tipi, ki je bil znan po svoji obliki stožca z odprtino za dim na najvišjem delu, so že od antičnih časov uporabljala tudi indijanska plemena.

Velikosti šotorov je od struktur "bivakov", ravno dovolj velikih, da lahko spi ena oseba, do ogromnih cirkuških šotorov, ki lahko sprejmejo na tisoče ljudi.

Šotori za rekreacijsko kampiranje spadajo v dve kategoriji. Šotori, namenjeni za nošnjo v nahrbtnikih, so najmanjši in najlažji. Majhni šotori so lahko dovolj lahki, da jih lahko prevažate na dolge razdalje s potovalnim kolesom, čolnom ali med nahrbtnikom.

šotorsko krilo, vojaško šotorsko krilo, B33 army shop, army shop, B33 tactical, opremljen.si, Trgovina z vojaško opremo, Vojaška trgovina