Šotori & šotorska krila

Šotori & šotorska krila

Šotor

Šotor je zavetje, sestavljeno iz prevlečenih tkanin ali drugega materiala, pritrjenih na okvir stebrov ali pritrjenih na nosilno vrv. Medtem, ko so lahko manjši vojaški šotori samostoječi ali pritrjeni na tla, so veliki šotori ponavadi zasidrani z vrvmi, privezanimi na kolje ali šotorne kljukice. Nomadi so jih kot prenosne domove najprej uporabljali za rekreacijsko kampiranje in kot začasna zatočišča.

Obliko šotora, imenovano teepee ali tipi, ki je bil znan po svoji obliki stožca z odprtino za dim na najvišjem delu, so že od antičnih časov uporabljala tudi indijanska plemena.

Velikosti šotorov je od struktur "bivakov", ravno dovolj velikih, da lahko spi ena oseba, do ogromnih cirkuških šotorov, ki lahko sprejmejo na tisoče ljudi.

Šotori za rekreacijsko kampiranje spadajo v dve kategoriji. Šotori, namenjeni za nošnjo v nahrbtnikih, so najmanjši in najlažji. Majhni šotori so lahko dovolj lahki, da jih lahko prevažate na dolge razdalje s potovalnim kolesom, čolnom ali med nahrbtnikom.

Šotorska krila

Vojaško šotorsko krilo se uporablja kot nadomestilo za šotor, zaščito pred vremenskimi vplivi, podlago ali za namene prenosa poškodovanih oseb. Šotorsko krilo je kvalitetne izdelave z dodatno ojačitvijo na robovih in izpostavljenih mestih.
Material je vodo odporen ter zelo trpežen. Šivi so kvalitetni in močni. Šotorsko krilo je narejeno tako, da vam omogoča različne postavitve. Vojaško šotorsko krilo ima očesca in/ali zanke na obodu skozi katere napeljemo vrvice, da krilo šotorsko pritrdimo na drevesa.

šotorsko krilo, vojaško šotorsko krilo, B33 army shop, army shop, B33 tactical, opremljen.si, Trgovina z vojaško opremo, Vojaška trgovina