Product was successfully added to your shopping cart.

Unikaten ročno kovan OUTDOOR vsestranski nož z lesenim oreh ročajem ter Kydex tokom

Hiter pregled

Unikaten ročno kovan OUTDOOR vsestranski nož z lesenim oreh ročajem ter Kydex tokom. Nož je kovan, oblikovan, kaljen in brušen ročno, zato nima popolnoma enakega dvojnika. Dolžina rezila je cca 13 cm, celotna dolžina pa cca 24 cm. Outdoor nož je izdelan iz vzmetnega jekla 5160. Teža noža je cca 190 g, s tokom pa cca 260 g. Kydex tok je prav tako ročno izdelan.


Ročno kovani nož s fiksim rezilom, primarno izdelan za pustolovščine, kot sta kampiranje v divjini in gozdovništvo ter lov, ribolov. Primeren je tudi za lovce ter ribiče, saj se žival z lahkoto odere ter očisti. Z njegovo pomočjo si boste z lahkoto postavili bivak.Nož je zadosti velik in težki da boste z njim lahko nasekali veje ter zadosti majhen da boste z njim tudi kaj umetniškega zrezljali. V kompletu z nožem je tudi Kydex etui, ki omogoča nošenje na dva različna načina. Tradicionalno vertikalno na pasu ali horizontalno na pasu. V vsakem primeru bo nož vedno na dosegu roke. Nož je iz enega kosa, speljan po celotnem ročaju, kar daje nožu posebno trdnost. To omogoča nožu dolgo in intenzivno uporabo, hkrati pa se ga z lahkoto ponovno nabrusi. Zgornji rob rezila je izdelan pod kotom 90 stopinj, in je namenjen za netenje ognja s kresilom. Ker je hrbet rezila kaljen se pri potegu kresila za netenje ognja ustvarja močen tok isker. Sam ročaj je iz prvovrstnega orehovega lesa, ki poskrbi za udobje in trden oprijem v vseh pogojih.


Slovenski kovaški mojster Jan Januš kuje že od svojega 14tega leta in je svoje bogato znanje podedoval od svojega dedka. Jan Januš s svojim kladivom kuje nože kot Thor in skozi ognjeni proces isker in kaljenja ustvarja božansko lepa in funkcionalna rezila!

Zaloga: Na zalogi

brez DDV: 118,85 € z DDV: 145,00 €