Vojaški paket prva pomoč MIDI

Vojaški paket prva pomoč MIDI

Kupite vrhunsko vojaško medicinsko torbico IA Medical QR Modular Karrimor SF na Opremljen.si. Ta večnamenska torbica je idealna za vojaško opremo in medicinske potrebe. Prenosna, taktična in učinkovita - prava izbira za vojsko in outdoor navdušence.

Vojaška medicinska torbica IA MEDICAL QR-MODULAR KARRIMOR SF olivna barva

Vojaški paket prva pomoč MAXI

Vojaška prva pomoč paket MAXI priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm se ne pritrdi na na pas (kar je funkcionalnost paketov MIDI, MINI), ampak se je prenaša v nahrbniku ali pouch žepu. Je nepogrešljivi del opreme na terenu. Primerna je za vojake, tabornike, skavte, lovce in vse kateri se gibljete v naravi.
19,95 € 16,35 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
16027001

Torbica:

Material: 100% Polyester

Dimenzija torbice: 14 x 21 x 6 cm

Torbica se zapira z zadrgo. Torbico se ne pritrdi na hlačni pas, ampak se jo prenaša v nahrbtniku.

Je iz trpežnega materiala, kateri se enostavno čisti ter ne prepušča vlage (zadrga ni zaščitena pred vlago, kar je sicer funkcionalnost paketov MIDI, MINI) 

Na hrbtni strani ima všit prozoren žep dimenzije 12 x 15 cm za list specifikacije vsebine.

Na zgorrnji hrbni strani ima vštit trak, kateri omogoča da torbico obesite.

Notranjost torbice je sestavljena iz dveh prozornih žepov katera se zapirata z zadrgo, kar je še dodatna zaščita pred vdorom vlage.

Na notranji levi strani je pritrjen nosilec dodatnih 4-ih žepov. Nosilec je dimenzije 12 x 18 cm. En žep je širine 12 cm ter globine 12 cm. Trije žepi so širine 4 cm ter globine 8 cm.

 

Vojaška prva pomoč paket MAXI vsebuje:

- 5 x gaza povoj 7,5 cm x 2,5 m. 

- 5 x gaza povoj 5 cm x 2,5 m

Gaza je bela mrežasta tkanina iz bombaževine, ki dobro vsrkava tekočine iz ran, na primer sokrvico in morebitni gnoj. Iz gaze naredimo zloženke in zvite gobice. Iz njih ne sme viseti niti ena nit. Pri prvi pomoči uporabljamo tudi sterilno gazo, zvito v omot 1/4m, 1/2 m in 1 m, kot zasilni pripomoček, če nimamo pri roki prvega povoja ali je poškodba zelo obsežna. Z zloženkami pokrivamo rane, s povoji, z obližem ali lepilom pa jih pritrdimo na poškodovani del telesa

- 2 x trikotna obveza 91 cm x 91 cm x 130 cm. Trikotno ruto uporabljamo  za obveze, za imobilizacijo in začasno ustavitev krvavitve.

- 1 x izredno mehak, prijeten in prožen elastični tkani povoj izdelan iz mešanice beljenega bombaža in viskoze. Povoj je zarobljen. Širine 10 cm ter dolžine 4,5 m. Namenjen je obvezovanju in pritrditvi sanitetnega materiala na rane.

- 1 x paket 5-ih sterilnih zložencev 7,5 x 7,5 cm. Uporablja se za čiščenje ran, kot obloga za rane ter v higienske namene.

- 8 x obliž z vpojno blazinico velikosti 7 x 2 cm. Ko se manjšo rano očisti in dezinficira, jo ustrezno zaščitimo z obližem.

- 4 x dezinfekcijski robčki prepojeni s 70% Isopropyl alkoholom. 

- 1 x respiracijska zaščitna maska (zaščita za dihala). Uporablja se ko poškodovanemu nudimo umetno dihanje. Namreč pri umetnem dihanju je priporočljiva uporaba posebne maske, ki preprečuje morebitno okužbo reševalca s strani nezavestnega, saj ima poseben filter in enostranski ventil, ki omogoča prehod zraka le v eni smeri. Uporaba maske bo preprečila morebiten odpor pri dajanju umetnega dihanja neznanemu nezavestnemu človeku, za katerega ne vemo, če ne prenaša kake nalezljive bolezni dihal.

 - 1 x rolica lepilnega traka  širine 12 mm. Zelo dobro se prilega povsod po telesu, tudi na dlakavih delih in na glavi. Njegova odstranitev je zelo enostavna. Je zelo odporen proti vlagi in pari ter ne odstopi, če ga zmočimo. Trak je bel in gladek, zato pri uporabi ne kaže neprijetnega videza.

- 1 x par preglednih higienskih rokavic,  iz vinila, nepudrane (velikost L).

- 5 x varnostne sponke. Namenjene so pričvrstivi povojev.

- 1 x škarje z zaobljeno konico ter merilom v cm.

- 1 x pinceta iz plastike

- 1 paket 9-ih čistilnih vatiranih paličic

Prva pomoč, torbica prva pomoč, torbica za prvo pomoč, komplet prva pomoč, osebna prva pomoč, vojaška prva pomoč, oprema za prvo pomoč, mini prva pomoč, prva pomoč za kampiranje, prva pomoč za pohodništvo, planinarjenje prva pomoč, prva pomoč za v hribe, potovalna prva pomoč, prva pomoč kolesarjenje, prva pomoč jezdenje, B33 army shop, army shop, trgovina z vojaško opremo, vojaška oprema, vojaška trgovina, outdoor trgovina, B33 Tactical, B33 - opremljen.si

Priporočeni izdelki