Vojaški US taktični pištolski opasač olivna barva by B33 army shop at www.opremljen.si

Vojaški US pištolski opasač olivna barva

B33 army shop - US vojaški pištolski opasač LC2 črne barve MILTEC, MIL-TEC opremite se na www.opremljen.si  (trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina)

US Vojaški pištolski opasač LC2 črne barve

Vojaški US pištolski opasač črne barve

Vojaške taktične US pištolski opasač model US LC2 črne barve z mehanizmom za nastavljanje velikosti priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm.
11,95 € 9,80 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
13315002

Material: 100% bombaž

Kovinska zapirala

Širina opasača: 5,5 cm

Dolžina opasača: 122 cm

 

Vojaški US pištolski opasač je nastavljiv po korakih in je univerzalen za vse velikosti.

 

B33 army shop – trgovina z vojaško opremo, security opremo in lovsko opremo, vam predstavi članek na temo vojaškega nosilnega sistema ALICE (All Purpose Lightweight Individual Carrying Equipment) in sicer borbeno varianto - opasač (vojaška specifikacija MIL-B-43826).

Opasač je namenjen za nošnjo različne individualne opreme vojaka, kot so torbica s čutaro, nosilec za vojaško zložljivo lopato, torbica za nabojnike, torbica s prvo pomočjo, pištola, nož…

Vsa novejša oprema se na pas pritrdi s pomočjo medsebojnih drsnikov.

 

Sestavni elementi za opasač (vojaška specifikacija MIL-B-43826):

1)    Nosilni pas

2)    Moški del “Fastex” sponke za hitro sprostitev

3)    Ženski del “Fastex” sponke za hitro sprostitev

4)    Pritrditvene zaponke za nastavitev željenega obsega

5)    Zapiralec pritrditvenih zaponk za fiksiranje željenega obsega

6)    Jermen s pritiskačem

B33 army shop - ALICE opasač MILTEC by B33 army shop at www.opremljen.si trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

ALICE opasač je bil dan v uporabo ameriški vojski leta 1973. Skozi nadaljna leta se je spreminjal. Spodaj navajamo zgodovino sprememb za Opasač (vojaška specifikacija MIL-B-43826):

  • 1989-09-06: Revision C
  • 1982-12-21: Revision B
  • 1976-12-13: Revision A
  • 1974-09-18: Amdt.
  • 1973-06-01: Amdt. 1
  • 1973-01-19

 

Starejša vezija ALICE opasača je iz bombaža. Ima tri linije kovinskih očes enakomerno porazdeljenih po vsej dolžini opasača. Je univerzalne dolžine. Željeni obseg opasača se nastavi s pomočjo kavlja katerega zataknemo v enega izmed kovinskih očes srednje linije. Fiksacijo kavlja v želenem očesu zagotavlja kovinski fiksirni okvir. Verzija opasača po prvotni specifikaciji, se zapira s kovinsko zanko. Ta sistem zapiranja je bil zamenjan leta 1981,  s sistemom sponke za hitro sprostitev. Ta rešitev se je izkazala za problematično pri delovanju vojaka v ležečem položaju, saj se je lomila. Rešitev tega problema je prišla leta 1989 z uvedbo “Fastex” sponke za hitro sprostitev iz polioksimetilen materiala, katera se uporablja še danes.

V novejša verziji ALICE opasača uporabljeni material ni več bombaž, temveč polipropilen. S tem je dosežena večja nosilnost opasača.  Novi opasač ima dve liniji kovinskih očes, enakomerno porazdeljenih po vsej dolžini opasača. Očesa so namenjena pritrjevanju opreme. Zgornja linija očes za pritrjevanje taktičnih naramnic, spodnja linija pa za pritrjevanje starejše opreme, katera uporablja za namestitev na opasač vzmetni obešalni sistem M-1910.

Opasač se uporablja skupaj s taktičnimi naramnicami, katere pomagajo vzdrževati težo opasača in nanj pritrjeno opremo.

Opasač je na voljo v dveh velikostih, srednji (Medium) ter veliki (Large). Dolžina opasača je nastavljiva. Velikost opasača Medium je nastavljiva do maksimalne dolžine 110 cm. Dolžina opasača Large je nastavljiva do maksimalne dolžine 120 cm. Nastavitev željene dolžine se nastavlja s pomočjo pritrditvenih zaponk. Pritrditveni zaponki se nahajata na obeh koncih opasača. Zaprti pritrditveni zaponki fiksirata željeno dolžino opasača, medtem ko če ju odpremo drsita po opasaču, tako da je vojaku omogočena nastavitev željene dolžine. Od leta 1998 ima opasač na voljo podaljšek obsega, katerega primarni namen je nošnja opasača nad takrat predstavljenim vojškim neprebojnim jopičem - Interceptor Multi-Threat Body Armor System (IBA)

Nekateri ljudje poimenujejo ALICE opasač kot pištolski opasač. Izraz izhaja še iz časov, ko se je za nošnjo pištole uporabljal dodaten poseben pas, kateri še ni imel integriranih torbic za strelivo.

Sistem ALICE je združil funkcionalnost pištolskega pasu ter nosilnega pasu opreme vojaka v en skupni nosilni opasač.

Priporočeni izdelki