Vojaške all-weather bio gorilne tablete FireDragon iz etanola, pakiranje 6 kosov (NATO approved NSN: 9110-99-505-2835), BCB International, B33 army shop, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

Vojaške all-weather bio gorilne tablete FireDragon iz etanola, pakiranje 6 kosov (NATO approved NSN: 9110-99-505-2835)

Vojaški kuhalni 6-delni set angleške vojske Crusader MKII v multicam torbici BCB International, B33 army shop at www.opremljen.si, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

Vojaški kuhalni 6-delni set angleške vojske Crusader MKII v multicam torbici BCB International

Vojaško kresilo za ogenj s kompasom BCB International

Vojaško kresilo za ogenj s kompasom priznanega britanskega proizvajalca BCB International, je majhno in praktično. Na ročaju ima integrirani majhen, točen kompas kateri nam lahko pomaga pri orientaciji in določanju smeri. Ročaj rdeče barve pa je dobro viden na vseh podlagah, tudi na gozdnih tleh in kamenju. Ob potegu s strgalom po kresilu dobimo močno in dobro iskro. Kresilo ima odprtino za vrvico, tako da ga lahko nosimo okoli vratu ali pa ga imamo pritjenega na opremi ali pasu.

9,95 € 8,16 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
CN340BX

Dimenzija:

11 x 2,5 cm


Teža:

50 g


Navodila:

Kresilo za ogenj deluje na vsaki višini ter v vlažnem vremenu. Kresilo je iz zmesi aluminija in magnezija, ki ustvarita iskre ob potegu. Iskre lahko dosežejo temperaturo 3000 stopinj, kar je več kot dovolj za vžig.

1. Pripravite lahko vnetljiv drobir, npr. vata, slama, papir, drobne suhe vejice in podobno. Drobir zložite na kupček. Pripravite tudi sekundarno gorivo.

2. Primaknite kresilo in trdno primite kresilo za ročaj. Jekleno ploščico primaknite drobirju, tako da se z V izrezom dotika drobirja. Večkrat odločno potegnite s kresilom tako, da se bodo tvorile iskre.

3. Ko material zagori, po potrebi pihajte v drobir ter dodajte sekundarno gorivo.

Priporočeni izdelki