Profesionalna Aku Tactical Selvatica GTX: trpežna, udobna taktična obutev. Vodoodporna, nezdrsljiva in funkcionalna. Izberite kakovostno zaščito | Opremljen.si

Selvatica Tactical GTX - Black

Izberite profesionalno obutev AKU Tactical, model KS Schwer 14 GTX v barvi N Brown. Vodoodporna, trpežna in udobna obutev za delo na težkih terenih. Primerna za pohodništvo, treking, gorsko plezanje in vojaške operacije. Idealna za aktivnosti na prostem i

KS Schwer 19 GTX N - Brown

Pilgrim GTX Combat FG M - Brown

Pilgrim GTX Combat FG M je udobna, večnamenska, nepremočljiva in nezdrsljiva obutev z visoko učinkovitim dihanjem, izjemno oporo, stabilnostjo in absorpcijo udarcev. Zahvaljujoč nepremočljivi membrani gore-tex® performance comfort, ki je nameščena z inovativno tehnologijo air 8000®, kar zagotavlja dihanje ter nezdrsljivim zunanjim podplatom vibram® fourà, se odlično obnese v najbolj zahtevnih in dinamičnih pogojih delovanja na vseh površinah.

Veseli nas, da ste se odločili obiskati našo spletno trgovino z AKU TACTICAL taktično obutvijo. Da bi vam omogočili najboljšo možno nakupovalno izkušnjo, vam sporočamo, da imate možnost pomeriti obutev v naših B33 - opremljen.si prostorih.

Pred pomerjanjem vas prosimo, da se za dogovor o terminu in rezervaciji obrnete na našo ekipo. Nahajamo se približno 700 metrov stran od vhoda v vojaško letališče Cerklje ob Krki.

Za vse informacije in dogovore nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 040 786 356 ali preko elektronske pošte na naslov info@opremljen.si

V primeru da želite izvesti nakup, pa vaše željene velikosti ni na zalogi, nam prosim pošljite povpraševanje, da jo naročimo pri proizvajalcu in vam jo dobavimo v cca 7 delovnih dneh. V primeru da številke tudi pri proizvajalcu trenutno ni na voljo, vas o tem obvestimo ter sporočimo kdaj bo na voljo.

Hvala za zaupanje in se veselimo vašega obiska!

B33 - opremljen.si, sodeluje z AKU proizvajalcem na javnih razpisih in B2B naročilih.

Nizko kot 229,90 € 188,44 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
560CF-052

NAMEN UPORABE

Ta specifikacija opredeljuje značilnosti škornja Pilgrim GTX Combat FB M, namenjenih za službeno opremo, patruljiranje in bojno delovanje ter primerne za uporabo pri padalstvu.

Ti škornji so bili izbrani za uporabo v britanski vojski.

Škornji se uporabljajo predvsem za visoko intenzivne bojne naloge ter lahko tudi za patruljiranje in vožnjo vojaških vozil. Teren je polje, steza, cesta, ruševine, močvirje in gorsko območje. Področje uporabe terena zajema podnebne cone A3 in C0/C1a, kar zajema temperature od -10ºC do +35ºC in vlažnost od 0% do 80%. Uporaba čevlja za skrajnosti tega obsega naj bo za kratka obdobja uporabe in v kombinaciji z ustreznimi nogavicami in / ali gamašami.

GLAVNE ZNAČILNOSTI

1) Škorenj je izdelan iz visokokakovostnih materialov.
2) Izpolnjuje zahteve po udobju, kot so prilagodljivost, lahka teža, vodoodpornost in dobra ventilacija.
3) Škorenj je zasnovan tako, da preprečuje zapletanje uporabnika v primeru nujne evakuacije iz vozil, plovil ali letal/helikopterjev.
4) Ta model je na voljo v velikostnem razponu od UK 3-15 EU 35-50 US 3,5-15,5.
5) Zgornji del ni perforiran in nima okrasnih šivov ali neuporabnih šivov.
6) Zgornji rob je obložen s peno za udobje.

Čevlji so izdelani o sodobnih metodah in z uporabo visokokakovostnih surovin, da se zagotovi njihova skladnost z uporabo.

Pilgrim GTX Combat FG M je prejel naziv Najboljšega čevlja za vojaško opremo britanske vojske s 5-letno dobavo, kar je Aku postavilo med vodilne ponudnike taktične opreme.  Pri dobavnem naročilu britanske vojske,  je Aku zmagal s tem škornjem v konkurenci več kot 40 proizvajalcev.

Pilgrim GTX Combat FG M je resnično večnamenski, zelo zračen čevelj z izjemno podporo, stabilnostjo in absorpcijo udarcev. Zahvaljujoč tem funkcijam se Pilgrim GTX Combat FG M dobro obnese pri stabilnosti v različnih dinamičnih pogojih. Posebna značilnost, ki je zelo cenjena, je hitro sušenje.

AKU TACTICAL PILGRIM GTX COMBAT FG M BROWN | OPREMLJEN.SI

TEHNIČNE INFORMACIJE - povzetek

Gornji del: polnozrnato usnje 2,0 mm & AIR 8000®
Zaščita gornjega dela: bycast
Podloga: gore-tex® performance comfort
Podplat: vibram® fourà
Srednji podplat: die-cut eva
Oporni vložek (trdota): 6-4 mm najlon + die-cut eva (srednja)
Vložek: cf ims
Teža (gr. ½ para): 600
Razpon velikosti (UK): 3 - 15

AKU posluje transparetno in etično s sledljivostjo izvora vsake posamezne komponente vaše AKU obutve

AKU vedno skrbi za maksimalno transparentnost v zvezi s proizvodnimi metodami in izvorom svojih izdelkov.

Odgovornost, ki izhaja iz več kot 40-letnega neposrednega proizvodnega delovanja na področju obutve. Prednost, ki se odraža ne le v kakovosti izdelka, temveč tudi v možnosti zagotavljanja strankam in končnim uporabnikom vseh informacij o izvoru posameznih komponent izdelka, ki ga izberejo.

Na spletni strani AKU kliknite gumb 'BEHIND LABEL' in boste v okviru liste izdelkov lahko spoznali izvor vsake posamezne komponente vaše AKU obutve.

Kako izbrati ustrezno velikost AKU Tactical obutve

Določanje ustrezne velikosti za AKU Tactical obutev za vaše stopalo je preposto, saj je potrebno izmeriti le dolžino med vašo peto in med vašim najdaljšim nožnim prstom ter razdaljo poiskati v spodnji tabeli.

Izmero naredite tako, da postavite svoje stopalo na list papirja in označite s svinčnikom dve točki na papirju. In sicer eno na koncu pete ter drugo na koncu vašega najdaljšega nožnega prsta, tako kot prikazuje spodnja slika.

Ko imate razdaljo med tema dvema oznakama izmerjeno, poiščite ustrezno velikost AKU TACTICAL obutve v spodnji tabeli.

AKU TACTICAL, obutev za profesionalce, vojaški škorenj, nepremočljiv škorenj, PILGRIM TSC GTX, B33 army shop, army shop, Trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

Enako izmero naredite tudi na drugi nogi, saj sta lahko vaši stopali različnih dolžin. V tem primeru, uporabite najdaljšo izmerjeno meritev ter si na ta način izberete najudobnejši par AKU TACTICAL obutve za vas.

V prvem stolpcu spodnje tabele poiščite svojo izmerjeno razdaljo, kjer nato v drugem stolpcu najdete UK velikost ter v tretjem stolpcu EU velikost AKU TACTICAL obutve primerne za velikost vašega stopala.

AKU TACTICAL, obutev za profesionalce, vojaški škorenj, nepremočljiv škorenj, PILGRIM TSC GTX, B33 army shop, army shop, Trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

TEHNIČNE INFORMACIJE - podrobna predstavitev

AKU TACTICAL

GORNJI DEL: usnje prve kakovosti/air 8000® 2.0 mm

air8000

AIR 8000 je prva tehnologija za izdelavo gornjega dela obutve, ki jo je razvila in patentirala AKU že od leta 1991, da bi povečali zračnost gornjega dela planinske obutve.

Laboratorijski testi, ki jih je izvedel Gore Tex, potrjujejo, da gornji del, narejen z ekskluzivnim AKU AIR 8000® sistemom, ponuja nivo zračnosti, ki je do 11,5-krat višji od običajnih standardov. Skoraj 20 let kasneje AKU AIR 8000® sistem ostaja ena najnaprednejših tehnologij za zagotavljanje odlične zračnosti planinske obutve.

air8000


ZAŠČITA GORNJEGA DELA: bycast

Za termin bycast slovenskem jeziku pogosto uporabljamo izraz bi-kast ali tudi poliuretansko usnje za opis materiala, ki je podoben bycastu. Vendar pa moram opozoriti, da ni uradno določenega slovenskega strokovnega izraza, ki bi natančno opisoval ta material. Raba tujke bycast je v splošni rabi precej pogosta tudi med slovensko govorečimi strokovnjaki na področju obutve in mode.

Bycast je vrsta materiala, ki se pogosto uporablja pri izdelavi obutve. Gre za umetno usnje, ki je narejeno iz razrezanih usnjenih vlaken, ki so nato kombinirana z drugimi sintetičnimi materiali, kot so poliuretan ali polivinilklorid. Bycast ima videz in občutek usnja, vendar je cenejši in bolj enostaven za vzdrževanje. Pogosto se uporablja pri izdelavi čevljev, torbic in drugih usnjenih izdelkov.


PODLOGA: gore-tex® performance comfort

goretex

Pri nepremočljivi membrani gore-tex® performance comfort gre za zmerno izolacijo za ohranjanje suhih in udobnih nog med aktivnostmi na prostem v različnih vremenskih pogojih.

goretex

Ključne prednosti:
- Zmerna izolacija za spreminjajoče se pogoje
- Optimalna kombinacija zračnosti in izolacije ohranja noge tople in suhe, tudi v nenavadnih vremenskih razmerah
- Trajna vodoodporna zaščita.

Gore-Tex® membrana je ekskluzivno tesnilo na tehničnem materialu, ki vsebuje približno 1,4 milijarde mikroskopskih por na kvadratni centimeter. Te pore so približno 20.000-krat manjše od kapljice vode, vendar 700-krat večje od molekule vlage v obliki pare. Torej, medtem ko vodne kapljice ne morejo prodreti skozi Gore-Tex membrano, lahko vlaga v obliki pare, kot je pot, lahko enostavno izhaja.

Vse tri membrane, ki jih AKU uporablja v taktični obutvi - gore-tex® Insulated Comfort, gore-tex® Performance Comfort in gore-tex® Extended Comfort - so zasnovane tako, da so nepremočljive. To pomeni, da ohranjajo stopala suha tudi v mokrih pogojih. Vendar pa je pomembno vedeti, da nobena membrana ni stoodstotno neprepustna za vodo in obstaja možnost, da se ob izjemno močnem in dolgotrajnem izpostavljanju vodi nekoliko voda prelije skozi membrano. V takem primeru je priporočljivo, da uporabite dodatno zaščito, kot so impregnacijski sprej, gamaše in nepremočljive nogavice.

goretex

Razlika med temi tremi vrstami nepremočljivih membran gore-tex® je predvsem v njihovih lastnostih in namembnosti:

1. gore-tex® Insulated Comfort: Ta membrana je zasnovana za zagotavljanje toplote in izolacije. Primerna je za hladnejše vreme in nudi dobro toplotno zaščito. Zagotavlja tudi nepremočljivost, kar pomeni, da ohranja stopala suha tudi v mokrih pogojih.

2. gore-tex® Performance Comfort: Ta membrana je namenjena predvsem povečanju udobja in zračnosti. Je lažja od Insulated Comfort membrane in ponuja dobro dihanje ter odvajanje vlage stran od stopal. Primerna je za uporabo v različnih vremenskih pogojih, vendar ni tako toplotno izolacijska kot Insulated Comfort membrana.

3. gore-tex® Extended Comfort: Ta membrana je najbolj zračna med tremi. Je namenjena uporabi v toplem vremenu, saj omogoča odlično odvajanje vlage in zraka. Zagotavlja nepremočljivost, vendar ne nudi toliko toplotne izolacije kot Insulated Comfort membrana.

Pomembno je izbrati pravilno membrano glede na specifične potrebe in vremenske pogoje, v katerih boste nosili čevlje ali obutev, ki vsebujejo nepremočljivo membrano gore-tex®.

Hoja po visoki travi lahko vpliva na nepremočljivost membrane, odvisno od intenzivnosti in trajanja stika z mokro travo. Nepremočljive membrane, kot je Vibram, so zasnovane za zagotavljanje nepremočljivosti ob normalni uporabi, vključno s hojo po mokrih površinah, blagem dežju ali drugih običajnih vremenskih pogojih.

Vendar pa, če se izpostavljate zelo visoki travi, ki je mokra ali vlažna, lahko voda prodre skozi membrano, če je izpostavljena premočnemu pritisku, daljšemu času stika ali če so čevlji slabo vzdrževani. V takih primerih je priporočljivo, da uporabite gamaše ali dodatno zaščito, da ohranite suha stopala.

Pomembno je tudi redno vzdrževati čevlje z nepremočljivo membrano, da ohranite njihovo učinkovitost. Sledite navodilom proizvajalca glede čiščenja in vzdrževanja, da zagotovite dolgotrajno nepremočljivost membrane.


ZUNANJI PODPLAT: vibram® fourà

vibram

Vibram je sinonim za podplat za gorsko obutev, bistveno komponento za varnost in tehnično zmogljivost izdelka. Vibramova izkušnja je zbrana v raziskavah in razvoju posebnih spojin za uporabo na različnih terenih in v različnih okoljskih pogojih; prispevek podjetja AKU temelji na zasnovi vzorca profila podplata, zasnovanega in oblikovanega glede na predvideno uporabo izdelka. Iz te sinergije nastajajo podplati, ki jih AKU uporablja pri mnogih svojih modelih, ustvarjajoč svoj ekskluzivni standard zmogljivosti.

Vibram® Fourà je vrsta podplata, ki se uporablja pri obutvi. Gre za inovativno tehnologijo podplata, ki je namenjena zagotavljanju največje udobnosti, oprijema in vzdržljivosti.

Podplat Vibram® Fourà je zasnovan tako, da omogoča izjemno fleksibilnost in prilagodljivost, kar omogoča lahkotno gibanje stopala. Hkrati pa je dovolj trden in odporen, da zagotavlja zaščito stopala pred neravnimi terenom in udarci.

Posebnost Vibram® Fourà podplata je njegov edinstven vzorec podplata. Ta je oblikovan tako, da zagotavlja optimalen oprijem na različnih podlagah, vključno z mokrimi in spolzkimi površinami. Trpežna guma, ki je uporabljena pri izdelavi podplata, omogoča dober oprijem tudi na skalnatih ali neravnih terenih.

Poleg tega ima Vibram® Fourà podplat tudi odlično blaženje udarcev. To je še posebej pomembno pri hoji ali teku po trdih površinah, saj zmanjšuje obremenitev stopal in sklepov ter preprečuje morebitne poškodbe.

Vibram® Fourà podplat je priljubljen med športniki in ljubitelji aktivnosti na prostem, saj združuje vrhunsko udobje, trpežnost in stabilnost. Ne glede na to, ali se ukvarjate s taktičnim udejstvovanjem, ste pripadnik prvih posredovalcev, vojske, policije, varnostnega sektorja ali se ukvarjate z lovom, pohodništvom, tekom, ali kakšnim drugim športom na prostem, vam bo Vibram® Fourà podplat zagotovil vrhunsko izkušnjo in zaščito stopala.

VMESNI PODPLAT: izrezana EVA pena

Vmesni podplat v obutvi ima več pomembnih namenov poleg udobja in podpore stopala. EVA pena je kratica za etilen vinil acetat in je vrsta pene, ki se pogosto uporablja v proizvodnji obutve.

EVA Pena je izdelana iz sintetičnih materialov, ki se obdelujejo in oblikujejo v posebne oblike, kot je vmesni podplat. Izrezana EVA pena se nanaša na postopek izrezovanja podplata iz pravilno oblikovane EVA pene, s čimer se doseže želeno končno obliko in velikost.

EVA pena je znana po svoji lahkotnosti, prožnosti, mehkobi in odpornosti na obrabo. Zaradi teh lastnosti je zelo priljubljena v industriji obutve, saj omogoča udobno in trpežno izkušnjo pri hoji ali teku.

Nekateri glavni nameni vmesnega podplata vključujejo:

1. Absorpcija udarcev: Vmesni podplat izrezan iz EVA pene ima sposobnost učinkovito absorbirati udarce med hojo ali tekom. To zmanjšuje obremenitev na sklepih in hrbtenici ter zmanjšuje tveganje za poškodbe.

2. Stabilnost: Vmesni podplat iz EVA pene pomaga tudi pri zagotavljanju stabilnosti med hojo ali tekom. S svojo prožnostjo in mehkobo omogoča naravno gibanje stopala, hkrati pa preprečuje prekomerno nagibanje ali obračanje stopala.

3. Amortizacija: Pomembna vloga vmesnega podplata iz EVA pene je tudi v zagotavljanju amortizacije. Ta funkcija omogoča zmanjšanje sil, ki delujejo na stopalo med pristankom in odrivom ter zagotavlja bolj gladko in udobno hojo ali tek.

4. Zaščita: Vmesni podplat iz EVA pene tudi ščiti stopalo pred ostrimi predmeti ali neravnim terenom. Pena deluje kot blažilec med stopalom in trdimi površinami, kar zmanjšuje možnost poškodb.

5. Izolacija: EVA pena ima tudi izolacijske lastnosti, kar pomeni, da ohranja toploto stopala in preprečuje prehod hladnih temperatur od tal do stopala. To je še posebej koristno v hladnejših pogojih ali pri hoji po hladnih površinah.

Vmesni podplat iz EVA pene tako prispeva k celoviti izkušnji pri hoji ali teku, saj zagotavlja udobje, podporo, zaščito in stabilnost. Je ena ključnih komponent obutve, ki poskrbi, da je naše gibanje varno, udobno in brez bolečin.


NOTRANJI PODPLAT (TRDOTA): 6-4 mm najlon + izrezana EVA (srednja trdota)

Ta specifikacija se nanaša na del obutve, imenovan notranji podplat, ki je odgovoren za podporo in trdnost podplata. V tem konkretnem primeru je notranji podplat sestavljen iz sloja najlona debeline 6-4 mm ter sloja izrezane EVA pene (etilen-vinil acetat) srednje trdote.

Najlon je trpežen material, ki zagotavlja odpornost in stabilnost podplata, hkrati pa ohranja dobro prožnost in upogljivost čevlja. EVA pena pa ima blažilne lastnosti, ki zagotavljajo udobje in oblazinjenost pri hoji.

Srednja trdota notranjega podplata pomeni, da je čevelj zmerno tog, kar omogoča dobro podporo stopalu in hkrati omogoča nekaj prožnosti pri premikih.

Skupaj ta sestava notranjega podplata zagotavlja čevlju ustrezno trdoto, stabilnost, oblazinjenost in prožnost, kar prispeva k udobnosti in varnosti med nošenjem obutve.


VLOŽEK oziroma STELJKA: cf ims

Vložek 'cf ims' je posebna vrsta vložka, ki je namenjen uporabi v obutvi. Ta vložek je zasnovan tako, da zagotavlja udobje in podporo stopalu med hojo ali tekom.

Vložek 'cf ims' je izdelan iz visokokakovostnih materialov, ki so mehki in prilagodljivi, hkrati pa nudijo tudi dobro oblazinjenje. Ti materiali omogočajo zmanjšanje trenja in pritiska na stopala ter zmanjšujejo utrujenost stopal med aktivnostmi.

Posebnost vložka 'cf ims' je v tehnologiji, ki je vgrajena v njegovo konstrukcijo. Ta tehnologija se imenuje 'cf ims', kar pomeni 'Center of Force Integrated Motion System'. Ta sistem pomaga enakomerno porazdeliti pritisk in silo med stopalom med gibanjem, kar zmanjšuje možnost bolečin in poškodb.

Vložek 'cf ims' je zasnovan tako, da se prilega večini vrst obutve. Njegova tanka zasnova omogoča, da se prilega v večino čevljev, ne da bi pri tem povzročal nelagodje ali omejeval gibanje stopala.

Uporaba vložka 'cf ims' v obutvi prinaša številne koristi. Poleg udobja in podpore stopala zagotavlja tudi stabilnost, absorbira udarce ter pomaga ohranjati pravilno držo stopala med hojo ali tekom. Prav tako zmanjšuje tveganje za poškodbe in bolečine v stopalih, gležnjih, kolenih in hrbtu.

Vložek 'cf ims' je odličen izbor za vse, ki želijo izboljšati udobje in podporo stopalu med nošenjem obutve. Ne glede na vaše aktivnosti bo ta vložek zagotovil boljšo izkušnjo hoje ali teka ter prispeval k bolj zdravim in udobnim stopalom.


TEŽA (GR. ½ PARA): 600


RAZPOLOŽLJIVE VELIKOSTI (UK): 3 – 15


RAZPOLOŽLJIVE VELIKOSTI (EU): 35 – 50

Nasveti za nego obutve AKU TACTICAL

Vzdrževanje obutve je ključno za njihovo dolgotrajnost in ohranjanje njihovega prvotnega stanja. Pri obutvi AKU je pomembno upoštevati naslednje korake za njihovo optimalno nego in vzdrževanje.

Po uporabi je potrebno obutev očistiti in odstraniti blato. Priporočljivo je uporabiti ščetko ali krtačo, da odstranite večje delce umazanije. Nato čevlje obrišite z vlažno krpo, da odstranite preostalo umazanijo. Pri tem je pomembno, da ne uporabljate agresivnih kemikalij, saj lahko poškodujejo material obutve.

Da bi ohranili kakovost tkanin, usnja in gume, je priporočljivo redno uporabljati AKU izdelke za nego. Ti izdelki so posebej oblikovani za vzdrževanje in zaščito čevljev AKU. Uporaba teh izdelkov bo pripomogla k ohranjanju elastičnosti, zgornjega dela čevlja ter preprečevanju razpok in obrabe materiala.

Poleg redne uporabe izdelkov za nego je pomembno tudi pravilno shranjevanje obutve. Obutev je potrebno hraniti na suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe in visokih temperatur. V primeru, da je obutev mokra, jo je potrebno posušiti naravno, stran od vročine, kar bo pomagalo preprečiti deformacijo materiala.

V skladu s spodnjimi video navodili lahko najdete optimalne in najprimernejše metode čiščenja obutve AKU. Upoštevajte, da so navodila pomembna za pravilno vzdrževanje obutve ter zagotavljanje njihove dolgotrajnosti in nedotaknjenosti.

Priporočeni izdelki