Vojaški & security zaščitni taktični jopič PLATE CARRIER VEST GEN. II olivne barve

Vojaški & security zaščitni taktični jopič PLATE CARRIER VEST GEN. II (nosilec za neprebojne keramične plošče III. in IV. stopnje) olivna barva

MIL-TEC vojaške taktične naramnice za vojaški pištolski opasač oliva barva by B33 army shop at www.opremljen.si

Vojaške taktične naramnice model US LC2 črna barva

Vojaške taktične naramnice model US LC2 olivna barva

Vojaške taktične naramnice model US LC2 olivne barve, se namestijo na vojaški pištolski opasač, so univerzalne velikosti z mehanizmom za nastavljanje velikosti priznanega nemškega proizvajalca MIL-TEC by Sturm.
13,95 € 11,43 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
13501001

Material: 100% poliester

B33 army shop – trgovina z vojaško opremo, security opremo in lovsko opremo, vam predstavi članek na temo vojaškega nosilnega sistema ALICE (All Purpose Lightweight Individual Carrying Equipment) z opisom in specifikacijo za Taktične naramnice (vojaška specifikacija MIL-S-43829).

Skupaj z opasačem, tvorijo vojaške taktične naramnice osnovo nosilnega sistema ALICE. Opasač se uporablja skupaj s taktičnimi naramnicami, katere pomagajo vzdrževati težo opasača in nanj pritrjeno opremo. Taktične naramnice so okoli predela, kateri leži na ramenih, v notranjosti obložene s peno, katera zagotavlja udobje tudi pri težji obložitvi sistema in na daljših pohodih. Na vsaki izmed naramnic je na sprednji strani vštita kovinska zanka za pritrjevanje opreme. Na levi zanki se običajno pritrdi torbica s prvo pomočjo, medtem ko je na desni zanki v večini primerov pritrjena svetilka model MX 991. Na kovinsko zanko je mogoče namestiti tudi granate za primer hitre uporabe.

Sestavni elementi za Taktične naramnice (vojaška specifikacija MIL-S-43829):

1)    Oblazinjene naramnice

2)    Kovinska zanka za pritrjevanje opreme

3)    Elastični stabilizator nastavitvenih trakov

4)    Pritrditveni kavelj

5)    Zaponka za fiksacijo nastavitvenih trakov

6)    Ojačani nastavitveni trak

B33 army shop - vojaške taktične naramnice ALICE, MILTEC by B33 army shop, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

ALICE taktične naramnice so bile dane v uporabo ameriški vojski leta 1973. Skozi nadaljna leta so se spreminjale. Spodaj navajamo zgodovino sprememb za Taktične naramnice (vojaška specifikacija MIL-S-43829):

  • 1996-02-05: Revision B Notice 1 - cancelled and superseded by A-A-55177.
  • 1991-06-28: Revision B Int. Amdt. 1
  • 1986-05-16: Revision B
  • 1982-05-19: Revision A Amdt. 1
  • 1977-08-02: Revision A
  • 1973-01-23

ALICE taktične naramnice so v obliki črke Y, s tremi nastavitvenimi trakovi in s štirimi pritrdilnimi elementi za opasač ali za na torbice z municijo. Naramnice so obložene ter imajo na vsaki strani po eno kovinsko zanko za pritrjevanje opreme. Dolžina nastavitvenih trakov je fiksirana z zaponko, prostanek traka pa z elastičnim stabilizatorjem. Hrbtna stran taktičnih naramnic ima obrnjeno črko stabilizacijske trakove v obrnjeni črki V, kateri se s pomočjo pritrditvenih kavljev pritrdijo na opasač. Sprednji nastavitveni kavlji, se v kolikor imamo na opasaču nameščene torbice za strelivo, namestijo na torbici, v kolikor pa torbic nimamo, pa direktno na opasač.

Navodila za namestitev taktičnih naramnic na opasač oziroma na torbici za strelivo:

B33 army shop - vojaške taktične naramnice ALICE, MILTEC by B33 army shop at www.opremljen.si, trgovina z vojaško opremo, vojaška trgovina

1)    Pritrditveni kavelj za pritrditev taktičnih naramnic na vojaški opasač oziroma torbici za strelivo se odpre tako, da potisnete kavelj navzgor in stran od zapiralnega sistema. Kavelj vstavite v kovinsko oko bodisi opasača bodisi torbice za strelivo, nato ga ponovno potisnete v notranjost zapiralnega sistema.  

2)    Pritrditveni kavelj taktičnih naramnic se namesti v prvo, torej zgornjo vrsto kovinskih očes opasača.

3)    Pritrjevanje prsnega dela taktičnih naramnic je možno direktno v opasač, v kolikor so na opasaču nameščene torbice za strelivo pa na hrbtno stran torbic za strelivo.

4)    Na obeh delih prsne strani taktičnih naramnic sta nameščeni kovinski zanki za pritrjevanje opreme. Običajno je na levi strani nameščena torbica s prvo pomočjo, na levi pa svetilka model MX 991.

5)    Elastična stabilizatorja nastavitvenih trakov, sta namenjena pritrjevanu ‘odvečnega’ dela nastavitvenih trakov po tem, ko smo odmerili in fiksirali dolžino le-the.

6)    V kolikor na opasaču nimamo nameščenih torbic za strelivo, se taktične naramnice s kavlji pritrdijo direktno na opasač. V kolikor pa na opasaču imamo pritrjene torbice za strelivo, pa se taktične naramnice s kavlji pritrdijo na hrbtno stran torbic za strelivo.

Priporočeni izdelki